Dr. Marija Jakimova
Specialiste për ortopedi
Tel: 02 3133 313 / 071 381 312
E-mail: neuromedica@neuromedica.com.mk / dr.jakimova@neuromedica.com.mk

Arsimimi
Fakulteti i Mjekësisë UKIM 2000-2007 Doktor i Mjekësisë
Fakulteti i Mjekësisë UKIM specializim për ortopedi 2009 -2015
Qendra Klinike “Nënë Tereza” Shkup

Përsosja profesionale
Kursi i dytë i përparuar Prof. dr. Graf Reinhard për diagnostikim dhe menaxhim të avancuar të displazisë së kërdhokullave te foshnjat – MBAL “VITA” SOFJE, Bullgari, shtator 2019,
Kongresi i 20-të i EFFORT-it në Lisbonë, Portugali, qershor 2019,
Kursi international IOF dhe ISCD Osteoporoza: Elemente thelbësore të densitometrisë, diagnostikimit dhe menaxhimit, (“IOF and ISCD Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis and Management), në mars të vitit 2019,
Kurs për ultratinguj te Prof. dr. Graf (Prof. Graf Refresher) për diagnostikim dhe menaxhim të displazisë te foshnjat MBAL Doverie (“MBAL Doverie”) Sofje, Bullgari Nëntor 2017,
Kongresi i 8-të Ballkanik për artroskopinë, traumatologjinë sportive dhe kirurgjinë e gjurit – Ohër, Maqedoni Mars 2017,
Certifikat BOTA (” BOTA Certificate”) për arthroskopinë themelore të gjurit – Prof Dejur (“Prof Dejour”),
Konferenca “Ditët e ortopedisë dhe traumatologjisë pediatrike”
(“Days of Paediatric Orthopaedics and Traumatology”) Sandanski, Bullgari prill 2015,
(“SEEFORT”) – Dubrovnik, Kroaci 2015,
(“EFFORT”) – Travelling fellowship – Zagreb, Kroaci 2015,

Është:
Odës së Mjekëve të Maqedonisë,
AMOT-it (Asociacioni Maqedonas i Ortopedëve dhe Traumatologëve)
EFFORT-it
Ekipit të shpëtimit në mal “Kryqi i Kuq i RM”

Publikime:
Tkurrja Volkman si një ndërlikim i frakturës suprakondilare të humerusit tek fëmijët (“Volkmann’s contracture as a complication of supracondylar fracture of humerus in children”),
Raport për rastin, Nëntor 2014 – Bozhinovski Z, Jakimova M, Klinika Universitare e Kirurgjisë Ortopedike, Shkup, Maqedoni,
Sportist me paqëndrueshmëri objektive patellare me trocklea displazi të femurit – sëmundje zhvillimore ose… Temellkovski Z, M Jakimova, Klinika Universitare e Kirurgjisë Ortopedike – Shkup, Maqedoni 2017,
Përvoja jonë me plotësim Si në kombinim me kolagjen të tipit II dhe vitaminën D në trajtimin e osteoartritit të gjurit
Jakimova M, Temellkovski Z, Gaxhevska I, – ISHP Dr.Temellkovski – Shkup Maqedoni 2018,