Prof. dr. Angelko Gjorçev
Specialist për pulmologji dhe alergologji
Tel: 02 3133 313
E-mail:neuromedica@neuromedica.com.mk

Arsimimi:

Fakulteti i Mjekësisë në Shkup

Specializim për Mjekësi Interne

Asistent për Mjekësi Interne

Disertacion i doktoraturës në temë “Roli dhe rëndësia e CAMP-it në diagnostikimin, trajtimin dhe prognozën e astmës bronkiale

Docent dhe Profesor

Fusha me interes të veçantë: Pulmonologjia dhe Alergologjia, astma, endokrinologjia e sistemit respirator, shef i fushatës kombëtare për astmë

Specializime dhe përsosje të mëtejshme në kongrese, trajnime dhe seminare në: Lubjanë 1980, Lion dhe Paris 1986, Beograd 1987, Budapest 1998, Londër 1990, Bruksel 1991, Miami, Paris, Vjenë 1992, San Francisko, Londër (Angli – Spitali Royal Brompton, Royal Brompton Hospital)), Jerusalem, Firence, 1993, Nicë, Stokholm 1994, Barcelonë, Sietel 1995, Nju Orleans 1996, Berlin, Londër 1997, Birmingem dhe Southampton 1998, Madrid 1999, Toronto 2000, Lisbonë 2000, Berlin 2001, Napoli 2002, Vjenë, 2003, Paris 2003, Amsterdam 2004, Amsterdam 2004, , Munih 2006, Stokholm 2007, Berlin 2008, Barcelonë 2008, Vjenë 2009, Varshavë 2009, Itali 2010, Bullgari 2010, Barcelonë 2010, Londër 2010.

Është anëtar i:

 • Shoqatës torakale amerikane,
 • Shoqatës respiratore evropiane,
 • Shoqatës torakale britanike
 • Shoqatës respiratore franceze,
 • Akademisë evropiane të alergologjisë dhe imunologjisë klinike
 • Akademisë amerikane të alergologjisë dhe imunologjisë klinike

Punime të botuara: Mbi 200 në revista maqedonase, jugosllave dhe botërore dhe tre libra: “Asthma bronchiale – enigmë dhe sfidë”, “Plani kombëtar i Maqedonisë dhe programi për diagnostikimin dhe terapinë e astmës bronkiale – realitet ose vizion”, “Konsensusi kombëtar maqedonas në diagnostikimin dhe mjekimin e astmës dhe sëmundjes kronike obstruktive pulmonare”

Aktivitete sociale:

 • Anëtar i Shoqatës së Mjekëve të Maqedonisë
 • Anëtar i Klubit të Mjekëve të Maqedonisë

Aktivitete profesionale:

 • Kryetar i Seksionit të alergologjisë së Shoqatës Respiratore të Maqedonisë
 • Kryetar i Seksionit të alergologjisë së Shoqatës së alergologjisë dhe imunologjisë klinike të Maqedonisë
 • Kryetari i fushatës kombëtare për astmë dhe SPOK (Sëmundje Pulmonare Obstruktive Kronike )
 • Menaxher i Projektit të Ministrisë së Shkencës me titull: “Plani dhe programi kombëtar i Maqedonisë për diagnostikimin dhe trajtimin e astmës”
 • Anëtar i Shoqatës së alergologjisë klinike dhe grupit hulumtues për farmakologji respiratore dhe trajtim në Shoqatën respiratore evropiane

Mirënjohje të veçanta:

Anëtar i Akademisë Ndërkombëtare të Shkencave Knez Shçerbatov që nga 5 prilli i vitit 2002 si anëtar i parë i kësaj Akademie nga shkencat mjekësore në Maqedoni (gjithsej 6 akademi në Maqedoni nga fusha të ndryshme)

Për të rezervuar vizitën ose konsultimet tuaja, telefononi në + 389 2 3133 313 ose përmes platformës sonë për rezervime në internet në http://bit.ly/36m8Zme