Dr. Emilija Minova
Specialiste për dermatovenerologji
Tel: 02 3133 313 / 070408710
E-mail: neuromedica@neuromedica.com.mk / dr.minova@neuromedica.com.mk

ARSIMIMI
Universiteti “Shën Kirili dhe Metodi”, Shkup, Republika e Maqedonisë
Klinika Universitare e Dermatologjisë, Specialist Dermatovenerolog, korrik 2015,
Universiteti “Shën Kirili dhe Metodi”, Shkup, Republika e Maqedonisë Fakulteti i Mjekësisë, Doktor i Mjekësisë, maj 2007

PËRVOJË PROVESIONALE
Poliklinika “Neuromedika” Shkup Specialist Dermatolog,

 • Dermatologji dhe Venereologji:
  • vizita,
  • diagnostikim,
  • protokoll terapeutik,
  • dermoskopi,
  • testim dhe ekzaminim alergjik (Prick, Scratch),
  • trikoskopi,
  • mikologji,
  • venerologji,
  • kriokirurgija – ndryshime verrukoze, fibroma, pigmenti
 • Estetika dhe Kozmetologjia:
  • përcaktimi i llojit të lëkurës,
  • rekomandime për kozmetikë mjekësore,
  • këshillim për kujdesin dhe higjienën e lëkurës,

Punë me pacientë me patologji dermatovenerologjike

 • vizita,
 • përcaktim i llojit të patologjisë dermatologjike,
 • diagnostikim – llamba e Wood-it,
 • dermoskopia digjitale,
 • trikoskopi,
 • terapi për akne/puçrra,
 • përgatitje e protokollit terapeutik

Ordinanca private për dermatovenerologji “Picasso Medikal” Shkup,
Ordinanca private për dermatovenerologji “Medikoz”, Shkup,
LULKA (DJEPI) – Shoqatë për përkujdesje dhe edukim të grave shtatzëna, nënave dhe fëmijëve.
Institucioni shëndetësor privat “Cërniçe”, ordinancë për mjekësi të përgjithshme, Shkup, Republika e Maqedonisë ,
MAK-SYSTEM International group, Shkup, R. e Maqedonisë ,

ANËTARËSIME PROFESIONALE
Oda e Mjekëve të Maqedonisë
Shoqata maqedonase e dermatovenerologëve
Shoqata Botërore e grave dermatologe (Women’s Dermatologic Society)
Shoqata Ndërkombëtare për Teledermatologji (International Society of Teledermatology)
Shoqata Botërore për Mjekësinë Interdisiplinare dhe Anti-Age (The World Society of Interdisciplinary and Anti-Aging Medicine – WOSIAM)
Shoqata Ndërkombëtare Dermoskopike (International Dermoscopic society) Asociacioni Evropian i Dermato-Onkologjisë (European Association of Dermato-oncology) Akademia Evropiane e Dermatologjisë dhe Venereologjisë (EADV),

TRAJNIME/ SEMINARE/ PUNËTORI
“Teoxane Academy Training day – Dr. Francesco Bernardini “, simpozium, maj 2019, Shkup, Maqedoni,
“Trajtim bashkëkohor i hiperpigmentimit të lëkurës” – seminar, maj 2019, Shkup, Maqedoni,
“Seksioni i alergologjisë – zgjidhje inovative nazale” – seminar, Prill 2019, Shkup, Maqedoni,
“BIOTA Laboratories Istanbul “ – qëndrim edukativ, prill 2019, Stamboll, Turqi,
“Sfida në trajtimin e sëmundjes kronike venoze ” – Seminar, prill 2019, Shkup, Maqedoni,
“Probiotikët dhe dermatiti atopik” – seminar, mars 2019, Shkup, Maqedoni,
“Dermatology 2020 “ – simpoziumi shkencor, mars 2019, Shtip, Maqedoni,
“Riniti alergjik – trajtimi” – seminar, mars 2019, Shkup, Maqedoni,
SkinTech Pharma group- news in the world of chemical peels -Dr. N. Stankovic, workshop, nëntor 2018, Shkup, Maqedoni,
Galderma Centre of Excellence – educational meeting with Prof J. Sopena & Dr. F. Rosengaus, Sofia, Bulgaria, tetor, 2018
“Fushata për të rritur ndërgjegjësimin për melanoma,” forum, maj 2018, Shkup, Maqedoni,
“Aspektet moderne të alopecive – qasja diagnostikuese dhe trajtimi”, seminar, dhjetor 2017, Shkup, Maqedoni,
Simpoziumi vjetor profesional i ISHP Neuromedika, nëntor 2017, Shkup, Maqedoni,
Restylane-Emervel koleksion i ri i fillerëve të lëkurës, një punëtori me Dr. K. Prisadashka, tetor 2017, Shkup, Maqedoni,
Kongresi i 6-të i Dermatologëve të Republikës së Maqedonisë me pjesëmarrje ndërkombëtare, shtator 2017, Ohër, Maqedoni,
“Mikrobiome dhe patofiziologji e akneve/puçrrave”, seminar nga Prof. dr. I. Biniq, mars 2017, Shkup, Maqedoni,
Peeling kimik, mezoterapia dhe biorevitalizimi – SkinTеch & RRS, Trajnim me Dr. N. Stankoviq, mars 2017, Shkup, Maqedoni,
Akne, Rozacea dhe dermatiti aftoz rekurent, seminar, mars 2017, Shkup, Maqedoni,
Insuficienca kronike venoze, seminar, shkurt 2017, Shkup, Maqedoni,
Dermatiti atopik, seminari, shkurt 2017, Shkup, Maqedoni,
Neostrata – Peeling kimik, punëtori, janar 2017, Shkup, Maqedoni,
Shërimi i plotë i plagëve kronike, seminar/punëtori, dhjetor 2016, Shkup, Maqedoni,
Dermoskopia praktike me Dr. E. Lalas dhe Dr. Z. Apala, tetor 2016, Kamnik, Maqedoni,
Restylane – fillerë dermal, punëtori me Dr. F. Kabunac, tetor 2016,
Shkup, Maqedoni,
Qasje moderne ndaj gjendjeve seboreike në dermatologji, seminar, qershor 2016, Shkup, Maqedoni,
Dermatoza bakteriale dhe fungale, seminar, maj 2016, Shkup, Maqedoni,
Aplikimi me laser i Er/Nd/YAG FOTONA në dermatovenerologji dhe gjinekologji, seminar – Prof. dr. Leonardo Marini, Stobi-Gradsko, prill 2016,
Trajtimi i plagëve kronike që shërohen me vështirësi, seminar, shkurt 2016, Shkup,
Punëtori edukative dhe aplikimi praktik i kozmetikës mjekësore – ROC, seminar dhe punëtori, dhjetor 2015, Shkup,
Psoriaza – risitë në patogjenezën dhe aplikimin e protokollit biologjik terapeutik, seminar, maj 2015, Shkup,
Aknet – risitë në patogjenezën dhe qasjen terapeutike, seminar, mars 2015, Shkup,
Takimi i parë i dermatovenerologëve të rinj, seminar dhe punëtori, qershor 2014, Shkup,
Desloratadine – aplikimi dhe përdorimi, seminar, maj 2014, Shkup,
Promovimi i një marke të re të kozmetikës mjekësore në tregun maqedonas – BIODERMA, seminar, maj 2014, Shkup,
Roli i rrezatimit UV në karcinogjenezën e tumorit të lëkurës – faktorët e rrezikut, parandalimi dhe fotoprotekimi, seminar, prill 2014, Shkup,
Kondilomat- infeksione HPV, rreziku onkologjik dhe qasje terapeutike, seminar, mars 2014, Shkup,
Kongresi i 5-të i Dermatovenerologëve të Republikës së Maqedonisë me pjesëmarrje ndërkombëtare, shtator 2013, Ohër,
Simpoziumi i parë maqedonas për HAE (Angioedema hereditare HAE)/ (Hereditary Angioedema ), prill 2013, Shkup, Maqedoni,
PRP- plazmë e pasur me trombocite, seminar dhe punëtori me Prof . dr. Aleksandar Krunik, SHBA, nëntor 2012, Shkup,
Risi në trajtimin e ALNE-s, seminar, tetor 2012, Shkup,
Kongresi i 21-të i EADV-së, shtator 2012, Pragë, R. e Çekisë,
Akademia verore e dermatologjisë praktike dhe mjekësisë estetike, qershor 2012, Sofje,
R. e Bullgarisë,
TEOXANE – kurs praktik për aplikimin e fillerëve hialuronik në rajonin e fytyrës, qershor 2012, Sofje, R. e Bullgarisë,
Dr.Hauschka- kozmetikë mjekësore holistike dhe udhëzime për përdorimin e saj, seminar dhe punëtori, nëntor 2011, Shkup,
Neostrata – Peeling kimik dhe zbatimi i tij në praktikën dermatologjike, punëtori, nëntor 2011, Shkup,
Kongresi i 20-të i EADV-së, tetor 2011, Lisbonë, Portugali,
Fillerë Hialuronik (TEOSYAL), punëtori, qershor 2011, Sofje, R. e Bullgarisë,
Toksina botulinike (VISTABEL), punëtori, qershor 2011, Sofje, R. e Bullgarisë,
Akademia verore e dermatologjisë praktike dhe mjekësisë estetike, qershor 2011, Sofje,
R. e Bullgarisë,
Infeksione fungale superficiale të lëkurës, seminar, maj 2011, Shkup,
Risi në dermo-alergologji; përdorimi i fotoprotektorit dhe pamja e reaksioneve alergjike, seminar, prill 2011, Shkup,
Akne, seminar, mars 2011, Shkup.