Новости

Хронично респираторни заболувања и нивниот третман во летниот период

Слушнете ги препораките на проф. д-р. Ѓорчев за хронично респораторните заболувања, нивниот третман во летниот период:   #neuromedica #neuromedicahospital #alergyseason #alergy #27yearshealthcare #bestadvice #неуромедика #неуромедикаболница  

Нов болничко оперативен дел на Болница Неуромедика

Генералниот менаџер, д-р. Емил Угриновски беше дел од емисијата „Ја сакам Македонија“ на Сител ТВ. За време на гостувањето разговараше за почетоците на Неуромедика, признанијата и наградите но и за новоотворениот болничко оперативен дел и докторите кои работат во него во Болница Неуромедика. Повелете, погледнете го целото гостување:     #neuromedica #neuromedicahospital #27years #27yearsneuromedica#healthcare

27 години од НЕУРОМЕДИКА

Денес, првиот приватен медицински бренд НЕУРОМЕДИКА прослави 27 години од своето постоење и 2 години од отварањето на современата болница која е опремена по сите светски стандарди и новитети во медицинска апаратура, која го надополнува врвното искуство на целиот медицински персонал на болницата.        Прославата се одржа во просториите на болницата во кругот на најдобриот […]

НЕУРОМЕДИКА со 15.000 евра за РК Вардар ако повторно стане европски првак

Нови успеси со верни поддржувачи Деновите се одбројуваат, возбудата расте а поддршка за РК Вардар за “Фајнал 4” турнирот во Келн од сите страни. Сите очи на 01 и 02 јуни ќе бидат вперени во РК ВАРДАР, македонската гордост. Гордоста да ја донесат во Македонија титулата европски првак, Болницата Неуромедика како најголем поддржувач ќе ја […]

МОЌТА НА ЗБОРОВИТЕ

Затворете ги очите и замислете дека во раката држите половина лимон. Замислете го лимонот што е можно по детално. Неговата богата жолта боја и специфична арома. Го притискате полека како да сакате да го исцедите во шоља топол чај. Но наместо тоа го загризувате со предните заби .Еднаш, двапати, трипати ја одгризувате киселата содржина додека […]

Единствено во НЕУРОМЕДИКА може да ги добиете сите потребни лекарски уверенија за кандидати за возачи по најефтини цени во државата за само еден ден!

Единствено во НЕУРОМЕДИКА може да ги добиете сите потребни лекарски уверенија за кандидати за возачи по најефтини цени во државата за само еден ден! Лекарско уверение за такси возач 700 ден. Лекарско уверение за возач А / Б категорија без крвна група 770 ден. Лекарско уверение за возач А / Б категорија со крвна група 1.420 ден. […]

ДЕНТОФОБИЈА

Кај некои луѓе, помислата за посета на стоматолог предизвикува блага нелагодност и вознемиреност. Но која е разликата од мала вознемиреност и анксиозност до она што го сметаме за фобија и кога интензитетот на анксиозноста и стравот ја преминуваат границата во Дентофобија. Што всушност е Дентофобија? Дентофобијата е претеран страв или анксиозност од посета на стоматолог. […]

Започна со работа Одделот за хирургија во болницата Неуромедика

Неуромедика е првиот приватен медицински бренд во Македонија кој веќе 27 години работи на полето на современа и напредна здравствена заштита. 27 години искуство поминати низ константен раст, развој и стремеж да се достигне врвно здравство и беспрекорни услови за лекување на нашите пациенти. Посебен акцент на работата во болницата Неуромедика е ставен на современата […]

Mедицинскиот тим на Неуромедика постави нов рекорд на успешно обавен санитетски транспорт на пациент од болницата St. Pölten – Австрија до Скопје!

Mедицинскиот тим на Неуромедика постави нов рекорд на санитетски транспорт на пациент од болницата St. Pölten во градот Sankt Pölten- Австрија до Скопје со поминати 1.140 км во рок од 15 часа. Нашата медицинска екипа помина вкупно 2.280 км со релација Скопје – Sankt Pölten – Скопје, од кои Sankt Pölten – Скопје (1.140 км) […]

БПХ (Бенигна хиперплазија на простата)

Простата е жлездано – мускулен орган придодаден на семените патишта која го опфаќа почетниот дел на уретрата и чиј секрет влегува во состав на семената течност. Простатата се наоѓа во подперитонеалниот дел на карличната дупка, поставена под дното на мочниот меур, позади препонската симфиза, а пред ректумот преку кој е пристапна  палпација на истата. Глатките […]