fbpx

Лабораторија

Општи информации
Персонал
Работно време

Одделот за клиничка биохемија во „НЕУРОМЕДИКА“ е првата приватна лабораторија во Македонија од 1993 година, која нуди широк спектар на рутински и специјализирани лабораториски услуги за испитување крв, урина и други телесни течности. На Одделот се изведуваат хематолошки анализи, како и анализа на хормони, ензими, деградациски продукти, електролити, специфични протеини, маркери за воспалителни процеси, фактори на хемостаза, тумор-маркери, маркери за хепатитис А, Б и Ц, ХИВ, урина, уринарен седимент,испитување на дроги и опојни средства во урина и друго.

Одделот брзо и ефикасно ги врши сите анализи и резултатите се доставуваат во најбрз можен рок во текот на денот.

 • Хематолошки статус
 • Коагулациони статус – Хемостаза
 • Уринарен статус
 • Електролитен статус
 • Глуциден статус
 • Деградациони продукти
 • Ензимски статус
 • Протеински статус
 • Липопротеински статус
 • Наркотици во урина
 • Реуматолошки фактори
 • Хормонски статус
 • Тумор маркети
 • Д-Димери
 • Спермограм
 • Тест за бременост
 • Витамин Д

Биохемиската лабораторијата е под континуирана надворешна контрола од External Quality Assessment Program PREVECAL- BioSystems-Barcelona/Spain.

д-р Александра Георгиевска

специјалист по медицинска биохемија