Dr. Boshko Stavreski
Specialist për kirurgji të përgjithshme
Tel: 02 3133 313 / 070237558 / 076404500
E-mail: neuromedica@neuromedica.com.mk / dr.stavrevski@neuromedica.com.mk

Arsimi dhe edukimi i mëtejshëm:
Fakulteti i Mjekësisë në Shkup në vitin 1985
Specializimin për kirurgji të përgjithshme e përfundoi në vitin1995.

Përvojë pune:

 • 2 vjet në ambulancën Garnizon në Shkup,
 • 4 vjet në Nikshiq, R. e Malit të Zi,
 • 2 vjet në Spitalin Ushtarak në Shkup,
 • 2 vjet në Qendrën Klinike në Shkup,
 • Në vitet 1991 – 2002 në spitalin Ushtarak në Shkup – Kirurgji digjestive,
 • 5 vjet Shef i Departamentit të Kirurgjisë ezofagogastrike,
 • 6 vjet Shef i Departamentit të Kirurgjisë Kolorektale,
 • Në vitet 2002 – 2004 në Spitalin Special për kardiokirurgji Filipi II,
 • Në vitin 2002 Tel Aviv, Qendra Mjekësore Sheba, kirurgji laparoskopike e avancuar,
 • Në vitet 2005 – 2007 ISHP Remedika Shkup, Shef i Departamentit për kirurgji të përgjithshme,
 • Në vitin 2005 Itali, në Spitalin Umberto Uno – Mestre Venicia – hernioplastikë me PHS, rrjetëza 3DP,
 • Në vitin 2005 në Zvicër, ISHP Ars Medica – Lugano dhe ISHP Shën Ana, Puna ekipore dhe studimi i sistemit shëndetësor zviceran
  Tutlingen – Gjermani, njohje me prodhimin e instrumenteve në fabrikat Martin dhe AESCULAP, si dhe Punëtori për Kirurgji Laparoskopike në Esculap Bi Brau,
 • Në vitin 2006, në Bullgari, Sofje, në Spitalin Pirogov, procedura Longo – stapler, për trajtimin e prolapsit të zorrës së trashë dhe hemorroideve të gradës së katërt,
 • Në vitet 2007 – 2012 ISHP Dr. Stavreski, Shef i ambulancës për Kirurgji të Përgjithshme, Shkup,
 • Nga 01.2017 në Spitalin Special për Kardiokirurgji Filipi II, Shkup,
 • 02.2017. – 10.2017 në Spitalin Gjinekologjik me Kirurgji të Përgjithshme Bahçexhi në Prishtinë – Kosovë,
 • 10.2017 – 08.2019 ISHP Euroitalia në Shkup, Drejtor Mjekësor,
 • Tani, nga data 08.08.2019 në ISHP Neuromedika në Shkup, kirurg në Departamentin e Kirurgjisë së Përgjithshme.

Arritjet:

Në nëntor 2002, ai kreu splenektominë e parë laparoskopike (heqjen e shpretkës) në Republikën e Maqedonisë.
Konsulent në disa spitale private në Kosovë për kirurgji të përgjithshme dhe abdominale.

13 vjet konsulent i licencuar në Kosovë në disa spitale private për kirurgji të përgjithshme dhe abdominale.

Anëtar i:
Shoqatës së Mjekëve të Maqedonisë,
Odës së Mjekëve të Maqedonisë,
Odës së Mjekëve të R. së Kosovës,

Publikime:
Autor i 2 punimeve: Seminar kirurgjikal për Lëndime lufte, 8-9.02.2001.
Mekanizmi i dëmtimit në lëndimet e luftës,
Lëndime abdominale gjatë luftës

Një nga bashkautorët në:
Komplikime intraoperative në kirurgjinë biliare gjatë operacionеvе laparoskopikе – Kongresi i 5-të i gastroenterologëve dhe hepatologëve 19-21.09.1996.
Ciste në pancreas – Paraqitje e rastit – kongresi i 5-të i gastroenterologëve dhe hepatologëve 19-21.09.1996.
Trajtimi i pankreatitit biliar akut – në të njëjtin kongres
Anastomoza kolorektale – Krahasimi i qepjeve manuale (me dorë) me qepjet instrumentale – Kongresi i parë i kirurgëve të Maqedonisë në Ohër, 1995.
Përgatitja mekanike para operacionit dhe profilaksia antibiotike – faktor i rëndësishëm i suksesit në kirurgjinë kolorektale
Duodenopankreatektomia totale me nefrektomi radikale të djathtë dhe diseksionin retroperitoneal në tumoret malinje të pankreasit me infiltrim – The Journal Journal of Urology 2013.