fbpx

Новости

Проодување, најчести грешки и проблеми со стапалата кај децата

Првата година од животот на детето е период на најинтензивен моторен развој кој се одвива по свои одредени природни законитости.

Проодувањето е прекрасно доживување за сите родители. Моментот кога детето ќе се исправи и ќе зачекори во детскиот свет предизвикува бура на емоции кај родителите.

За правилното проодување, кои се најчестите грешки и проблеми со стапалата кај децата одговара специјалист ортопед д-р. Марија Јакимова

Сподели

Напишете коментар