Новости

Кошаркар од македонската прва лига спaсен од непотребна операција на главата благодарение на профeсорите Чепреганов и Врчаковски

Случајот е за професионален кошаркар интернационалец од Србија. На првиот натпревар одигран за еден од најдобрите кошаркарски клубови во Македонија се здобил со сериозен удар во глава. По повредата кошаркарот имал болки и вртоглавици и е хоспитализиран. Итно му е напревена магнетна резонанца на мозок во друга здравствена институција. Дијагнозата која му е поставена согласно […]

Одржан 3-от Неуромедика Симпозиум – најпосетен медицински настан во Македонија

На 25.10.2016 во Конгресната сала на Соборен Храм Св. Климент Охридски се одржа третиот по ред Neuromedica – Симпозиум кој стана традиција и официјално најпосетен медицински едукативен настан во Македонија. До овој Симпозиум на вкупно 6-те едукативини настани организирани од Неуромедика учествувале над 1000 доктори од цела Македонија. Neuromedica едукативните симпозиуми се одржуваат секоја година […]

Neuromedica добитник на наградата Најдобра Регионална Болница и Менаџер на Годината

На Форумот за Врвен Квалитет и Менаџмент кој се одржа на 07.10.2016 во Кан, Франција Neuromedica ја доби наградата за Најдобра Регионална Болница и наградата Менаџер на Годината. Во конкуренција на врвни светски медицински институции Neuromedica беше селектирана за Најдобра Регионална Болница, а Директорот на Neuromedica Д-р Емил Угриновски ја доби наградата Менаџер на Годината. […]

Д-р Емил Угриновски: “Македонија е прекрасно катче на територија во која може да се изгради одлична кариера за амбициозни млади лица”

1.Неуромедика наредна година ќе слави 25 години постоење, кажете ни како оваа успешна компанија стартуваше и како прерасна во она што е денес Бренд кој што е препознатлив во цела Македонија и е синоним за здравје? На 10 јуни е 25-от роденден на Неуромедика, нормално дека почетоците беа тешки и се бараше многу работа  и труд, односно изумираше […]

Промотивно: Полнење на усни со хијалурон во Neuromedica за 10.500ден

Хијалуронот е револуционерно откритие на козметичката индустрија, кое има извонредни ефекти во редукција на брчки.Хијалуронската киселина е супстанца, во која буквално пливаат колаген и еластин. Во козметиката се користи за хидрирање на кожата, имајќи го во предвид фактот дека врзува молекули на вода, скоро 1000 пати повеке од својата запремнина. Хијалуронот го поттикнува активирањето на механизмот наретинол-анти ејџ молекула, која стимулира […]

ИНТЕРВЈУ СО Д-Р ЕМИЛ УГРИНОВСКИ, ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА НЕУРОМЕДИКА

Неуромедика гради модерна болница, но размислува и за уште една! Овие денови имав средба со голем американски инвестициски фонд кој не стимулира да размислуваме за градба и на втора болница. Така навистина ми се роди идеја сериозно да размислувам во догледно време сето тоа да го прифатиме и да почнеме со градба на втора болница […]