fbpx

Новости

Корозивни оштетувања на горно дигестивен тракт

За жал се почести се корозивните оштетувања на горно дигестивниот тракт. Без разлика дали истите настанале намерно или случајно потребата за говорење за третирање, третман и пред се што претставуваат корозивните оштетувања на горно дигестивниот тракт.

Корозивните оштетувања на горно дигестивниот тракт се оштетувања на повеќе органи настанати главно од корозивни средства, намерно или случајно внесени во организмот. Киселината прави изгореници во организмот, каде може да дојде до стеснување на хранопроводникот или други делови на органите за варење што насатанува неможност за хранење. И мала количина од овие средства може да предизвика сериозни компликации по здравјето.

Во следното видео слушнете ја прим. д-р Лилјана Милошевска, специјалист интернист, супспецијалист гастроентерохепатолог, гостин во емисија Визита со Билјана Дебарлиева.

 

Сподели

Напишете коментар