fbpx

Ревматологија

Општи информации
Персонал
Работно време
 • Специфични симптоми и знаци кај пациенти со воспалителни зглобни болести
 • клинички испитувања кај пациенти со зглобно воспаление во примарната здравствена заштита
 • испитувања на синовијалната течност
 • дијагноза на зглобна инфламација кај возрасни
 • јувенилен ревматоиден артритис (јра)
 • терапија на ревматоиден артритис со лекови
 • антималарици во терапија на ревматски заболувања
 • сулфасалазин во терапија на ревматски заболувања
 • ауротиомалат во терапија на ревматоиден артритис
 • метотрексат во третман на ревматски заболувања
 • азатиоприн во терапија на ревматски заболувања
 • циклоспорин во терапија на ревматски болести
 • фармаколошки кортикостероиден третман
 • следење на пациентите со ревматоиден артритис
 • локални инјекции на кортикостероиди во меки ткива и зглобови
 • анкилозантен спондилитис
 • реактивен артритис
 • јерсиниоза
 • псоријатична артропатија
 • ревматска грозница
 • лајмска болест – борелиоза (лб)
 • системски лупус еритематозус (сле)
 • склеродерма
 • рејно-феномен и акроцијаноза
 • мешана сврзливоткивна болест (мстб)
 • сјогренов синдром
 • синдром на суви очи
 • уртикарија и артритис (серумска болест)
 • васкулитиси (васкулитисни синдроми)
 • henoch-schönlein-пурпура
 • polymyalgya rheumatica
 • гигантоклеточен артеритис
 • холестеролна емболизација
 • гихт
 • диететски режим кај гихт
 • хондрокалциноза (псевдогихт)
 • остеопороза: дијагноза и фармакотерапија
 • фибромијалгија
 • болно колено
 • бејкерова циста
 • бурзитис (патела и лакот)
 • Ганглион
 • болка во петицата
 • болни состојби на скочниот зглоб и стапалото кај деца и возрасни
 • болка во колкот и во задникот
 • минлив (транзиторен) синовитис на колкот
 • радиолошки критериуми кај хронична болка во колкот
 • болка во ципите
 • лумбална болка
 • хронична болка во стапалото
 • основни радиолошки испитувања захронична болка во стапалото
 • основни радиолошки испитувања за хронична болка во рачниот зглоб

Проф. д-р Александар Пушевски

Специјалист по ревматологија 070255600 dr.pusevski@neuromedica.com.mk

22 Jan

Ревматологија

 • 09 - 20
 • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
23 Jan

Ревматологија

 • 09 - 20
 • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
24 Jan

Ревматологија

 • 09 - 20
 • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
27 Jan

Ревматологија

 • 09 - 20
 • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин