fbpx

Неврологија

Општи информации
Персонал
Работно време

Неврологијата е дел од медицината која ги изучува болестите на мозокот и на периферните нерви.

Во неврологијата припаѓаат дел од следните болести

 • Васкуларни синдроми на мозокот кај цереброваскуларните болести – мозочен удар
 • Паркинсова болест
 • Екстрапирамидни заболувања
 • Sclerosis multiplex
 • Главоболка и мигрена
 • Епилепсија
 • Вртоглавица
 • Полинеуропатии (дијабетична, воспалителна, неопластична, метаболна..)
 • Дегенеративни заболувања на рбетниот столб
 • Мускулни заболувања
 • Пореметување на рамнотежата
 • Воспалителни процеси на мозокот и неговите обвивки
 • Растројство на спиењето
 • Неуралгии
 • Заболување на лицевиот нерв – Белова пареза или парализа
 • Заболување на нервен корен и нервен плексус
 • Болести на мионеврална спојка – Myasthenia gravis
 • Церебрална парализа
 • Болни синдроми на рбетен столб
 • Како и многу други заболувања на мозокот – хидроцефалус, цисти, компресија на мозокот, церебрални тумори, како и тумори на рбетен столб.

Невролошко дијагностицирање

 • Анамнеза, хетероамнеза, невролошки преглед
 • ЕЕГ
 • ЕМГ
 • МНР на мозок
 • МНР на рбетел столб
 • КТМ
 • ЦТ на рбетен столб
 • ЦТ ангиографија
 • Мускулна биопсија
 • Контроли
 • Консултативни прегледи
 • Индивидуална терапија со совет.

 

 

 

Прим. д-р Лидија Марковска

Специјалист невролог 070408701 dr.lidijamarkovska@neuromedica.com.mk

Проф. д-р Методи Чепреганов

Специјалист по невропсихијатрија и епилептологија. 072222827 dr.cepreganov@neuromedica.com.mk

20 Jan

Неврологија

 • 08 - 15
 • Прим. д-р Лидија Марковска
5 слободни места
Закажете термин
20 Jan

Неврологија

 • 09 - 12
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
20 Jan

Неврологија

 • 17 - 20
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
21 Jan

Неврологија

 • 09 - 12
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
21 Jan

Неврологија

 • 12 - 20
 • Прим. д-р Лидија Марковска
5 слободни места
Закажете термин
21 Jan

Неврологија

 • 17 - 20
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
4 слободни места
Закажете термин
22 Jan

Неврологија

 • 08 - 15
 • Прим. д-р Лидија Марковска
5 слободни места
Закажете термин
22 Jan

Неврологија

 • 09 - 12
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
22 Jan

Неврологија

 • 17 - 20
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
23 Jan

Неврологија

 • 09 - 12
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
23 Jan

Неврологија

 • 12 - 20
 • Прим. д-р Лидија Марковска
5 слободни места
Закажете термин
23 Jan

Неврологија

 • 17 - 20
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
24 Jan

Неврологија

 • 08 - 15
 • Прим. д-р Лидија Марковска
5 слободни места
Закажете термин
24 Jan

Неврологија

 • 09 - 12
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин
24 Jan

Неврологија

 • 17 - 20
 • Проф. д-р Методи Чепреганов
5 слободни места
Закажете термин