fbpx

Кардиологија

Општи информации
Персонал
Работно време

Во одделот за дијагностика функционира амбулантата за Кардиологија во која секојдневно се изведуваат специјалистички кардиолошки прегледи.
Опремена е со најсовремена опрема за комплетна неинвазивна кардиолошка дијагностика: 12-канален ЕКГ апарат, 2Д ултразвучен апарат марка Хитачи, модел Алока  Ф31 со колор доплер, пауер доплер и динамичен флоу; коронарен стрес тест  и 24 –часовен АБП мониторинг.

 • Колор доплер ехокардиографија
 • Дијагноза и третман на заболувања на срцето (вродени и стекнати срцеви мани)
 • Коронарен стрес тест
 • Холтер за крвен притисок – 24 часовен мониторинг на крвниот притисок, евалуација и третман на истиот
 • Колор доплер ултразвук на каротидни и вертебрални артерии – дијагноза и третман
 • Колор доплер ултразвук на артерии и вени на долни и горни екстремитети
 • Поставување на дијагноза и лекување на различни заболување на крвните садови

д-р Жарко Јанковски

Спец. по интерна медицина и кардиологија / dr.jankovski@neuromedica.com.mk

22 Jan

Кардиологија / Интерна медицина

 • 08 - 15
 • д-р Жарко Јанковски
5 слободни места
Закажете термин
23 Jan

Кардиологија / Интерна медицина

 • 08 - 15
 • д-р Жарко Јанковски
5 слободни места
Закажете термин
24 Jan

Кардиологија / Интерна медицина

 • 08 - 15
 • д-р Жарко Јанковски
5 слободни места
Закажете термин
27 Jan

Кардиологија / Интерна медицина

 • 12 - 20
 • д-р Жарко Јанковски
5 слободни места
Закажете термин