fbpx

Гастроентерохепатологија

Општи информации
Персонал
Работно време

Во одделот на Гастроентерохепатологија се вршат следните услуги:

* Во оддел за Ехо – томографија

  • Ехо на абдомен
  • Ехо на тиреоидна жлезда
  • Абдоминална пункција

* Во оддел за Ендоскопија

  • Гастроскопија – дијагностика (базична)
  • Интервентна гастроскопија
  • Биопсија на патолошки промени
  • Биопсија за CLO – тест за докажување на Хеликобактер Пилори (Helicobacter pylori)
  • Отстранување на страно тело од храновод
  • Ректално туше

Прим. д-р Лилјана Д. Милошевска

Спец. по интерна медицина и субспецијалист по гастроентерохепатологија / dr.milosevska@neuromedica.com.mk