fbpx

Дерматовенерологија

Општи информации
Персонал
Работно време

Во одделот за Дерматовенерологија во Неуромедика – Влае, се изведуваат консултативни преглед  од дерматолошка и од венеролошка проблематика, како и советување за соодветна нега и хигиена на кожата и кожните аднекси (косата, ноктите).

Дијагностицирање и терапија на следниве болести и состојби :

 • Реакции на интолeранција ( Уртикарија , Егземи, Атопичен дерматит, Прурит ),
 • Инфективни дерматози ( бактериски, габични , вирусни, паразитарни ),
 • Сексуално –преносливи заболувања ( ХПВ инфекции, Уретрити, Хламидија инфекции, Гонореа, Сифилис ),
 • Болести на пигментацијата ( Мелазма, Витилиго),
 • Инфламаторни дерматози ( Псоријаза) ,
 • Васкуларни состојби ( Болести на циркулацијата – артериска , венска , капиларна ) ),
 • Болести на кожните аднекси ( Акне, Розацеа, Себороичен дерматит )
 • Тумори на кожата (бенигни ( Цисти, Дерматофирбоми, Папиломи) , малигни ( базоцелуларен карцином, спиноцелуларен карцином, меланом).
 • Педијатриска дерматологија ( дерматози специфични за детската популација од 0-18г).

Медицинските услуги кои се практикуваат во поставување  на дијагноза и терапија на дерматовенеролошки состојби:

 • Алергиски тестови – ( scratch / prick/ интрадермален ) со нутритивни,инхалативни, алергени, медикаментозни тестирања,
 • Дерматоскопија – иследување на кожни – најчесто пигментни промени со помош на дерматоскоп ,
 • Брисеви од промени на кожата,како и нивна содржина,
 • Миколошки примерок – за иследување на габични инфекции,
 • Криохирургија,
 • Трихоскопија – преглед на промените и влакната.

д-р Емилија Минова

Специјалист дерматовенеролог 070408710 dr.minova@neuromedica.com.mk

20 Jan

Дерматовенерологија

 • 08 - 15
 • д-р Емилија Минова
5 слободни места
Закажете термин
21 Jan

Дерматовенерологија

 • 08 - 15
 • д-р Емилија Минова
5 слободни места
Закажете термин
22 Jan

Дерматовенерологија

 • 08 - 15
 • д-р Емилија Минова
5 слободни места
Закажете термин
23 Jan

Дерматовенерологија

 • 08 - 15
 • д-р Емилија Минова
5 слободни места
Закажете термин
24 Jan

Дерматовенерологија

 • 08 - 15
 • д-р Емилија Минова
5 слободни места
Закажете термин