Проф. д-р Александар Пушевски

Проф. д-р Александар Пушевски

Специјалист по ревматологија
070255600
dr.pusevski@neuromedica.com.mk

Општи информации
Работно време
Коментари

Образование:
Медицински факултет – 1966;
Специјализација по интерна медицина 1972 год.;
Одбрана на докторска десертација на Медицински факултет – Скопје 1989 год;
Субспецијализација по ревматологија.

Работно искуство:
Здравствен дом Пробиштип 1972-1975 год.;
Клиника за Ревматологија 1975-2006 год.;
Доцент, вонреден и редовен професор на Медицински факултет – Скопје од 1989-2006 год.;
Од 2006 год. во Поликлиника Неуромедика.

Научни и професионални достигнувања:
Претседател на Ревматолошка Асоцијација на Македонија;
Член на Претседателството на Европската Асоцијација за Ревматологија;
Автор на повеќе научни трудови меѓу кои и монографијата Revmatoiden arthritis;
Коавтор на учебник по Интерна медицина и Клиничка пропедевтика.

26 Aug

Ревматологија

  • 09 - 20
  • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
27 Aug

Ревматологија

  • 09 - 20
  • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
28 Aug

Ревматологија

  • 09 - 20
  • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
29 Aug

Ревматологија

  • 09 - 20
  • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин
30 Aug

Ревматологија

  • 09 - 20
  • Проф. д-р Александар Пушевски
5 слободни места
Закажете термин

Напишете коментар

Погледни Други доктори

д-р Дејан Огненовиќ

Специјалист гинеколог – акушер 070315979 dr.nikolov@neuromedica.com.mk

Прим. д-р Воислав Кајевски

Спец. уролог / dr.kajevski@neuromedica.com.mk