fbpx

д-р Сања Николова

д-р Сања Николова

Специјалист по оториноларингологија
070360866
dr.nikolova@neuromedica.com.mk

Општи информации
Работно време
Коментари

Образование:
1999 год. Диполмира на Медицински Факултет во Скопје;
2007-2011 год. Сецијализација по ОРЛ на Универзитетска Клиника за уво, нос и грло на Медицински факултет – Скопје.

Работно искуство:
2002 до 2004 год. Oпшт лекар во Поликлинка Афродита АВМ,  Скопје;
2004 – 2007 год. Општ доктор во Поликлиника Медика Плус Скопје;

2007 – 2019 – Оторалинголог во Поликлиника Медика Плус Скопје;

2019 – Оторалинголог во Неуромедика

Доедукација и обуки:

Присуство на „“1st Rhino-Forum, Snus, Skull base & Rhinoplasty with International Participation”, Скопје, септември 2017 година

Учествуваше на Светскиот Конгрес на ИФОС ЕНТ (IFOS ENT) со презентација „Слушање кај од 40 до 65 годишно население во Македонија“, Париз, Франција, јуни 2017 година

Учествуваше на меѓународна научна конференција на Универзитетот МИТ Скопје со труд со наслов „Сослушување кај 40 до 65 годишно население во Македонија“, Скопје, јуни 2017 година

Присуство на 26-ти Конгрес на Европското ринолошко друштво (26th Congress of the European Rhinologic Society), Стохолм, Шведска, 3-7 јули 2016 година

Присуство на 3-ти Конгрес на Европски ОРЛ-ХНС (ORL-HNS) Прага, Република Чеш, 7 јуни 11, 2015 година

Присуство на клинички ажурирања во вестибуларно нарушување, Белград 30 март 2015 година

Присуство на 25-ти Конгрес на Европското ринолошко друштво; 22-26 јуни, 2014 година, Амстердам, Холандија

Присуство на семинар во Отикон: Слушни инструменти; 10-11 јуни, 2013 година, Данска

Присуство на Македонскиот Конгрес на ЕНТ, Охрид 2012 година, Македонија

Учествуваше на курсот на тимпанопластика, Скопје 2011, Македонија

Учествуваше на 1-та работилница за кадаверски струја на Јадранскиот ФЕС (1st AdriaticFESS powerd cadawer ) од 14 октомври до 15,2010 година, Загреб, Хрватска

Учествуваше на VII Балкански Конгрес за оториноларингиологија на главата и вратот Ниш, 10-13 јуни 2010 година, со презентација Gиновска ринофима третирана со ексцизија и калемење на кожата со целосна дебелина

Универзитетска клиника за максилофацијална хирургија – Скопје, 20-21.11.2009 година, Скопје, курс на естетска хирургија на лицето

13 ЦИРАС (CIRAS ) Загреб, Хрватска 23-25.09.2009 година, Курс на естетскa и функционална назалa операција

Учествуваше на македонскиот ЕНТ Конгрес со презентација на алергиски ринитис, Охрид, Македонија 2008 година

Член на македонското здружение за оториноларингологија

19 Nov

Оториноларингологија

  • 08 - 15
  • д-р Сања Николова
5 слободни места
Закажете термин
20 Nov

Оториноларингологија

  • 08 - 15
  • д-р Сања Николова
5 слободни места
Закажете термин
21 Nov

Оториноларингологија

  • 08 - 15
  • д-р Сања Николова
5 слободни места
Закажете термин
22 Nov

Оториноларингологија

  • 08 - 15
  • д-р Сања Николова
5 слободни места
Закажете термин

Напишете коментар

Погледни Други доктори

Д-р Бошко Ставрески

Специјалист по општа хирургија 070237558 dr.stavrevski@neuromedica.com.mk

Проф. д-р Миодраг Врчаковски

Специјалист неврорадиолог 075387127 dr.vrcakovski@neuromedica.com.mk

д-р Атанас Василев

Специјалист физијатар 078224212 dr.vasilev@neuromedica.com.mk