Д-р Бошко Ставрески

Д-р Бошко Ставрески

Специјалист по општа хирургија
070237558
dr.stavrevski@neuromedica.com.mk

Општи информации
Работно време
Коментари

Образование,едукација и работно место

Медицински факултет Скопје  1985.год.

Лекар по ОПШТА ПРАКСА:  2 години Гарнизона амбуланта Скопје

4 години Никшиќ, Р. Црна Гора

Специјализација по ОПШТА ХИРУРГИЈА завршил 1995.год.

2 години Воена болница Скопје,

2 години Клинички центар во Скопје

1991 – 2002 год. ВОЕНА БОЛНИЦА СКОПЈЕ – Дигестивна хирургија

5 години Шеф на одделот за Езофагогастрична хирургија

6 години Шеф на одделот за Колоректална хирургија

2002 – 2004 год. СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА  ЗА КАРДИОХИРУГИЈА ФИЛИП ВТОРИ

2002.год.ТелАвив, Шиба Медикл Центар, НАПРЕДНА лапароскопска хирургија

Во Ноември 2002.год.ја изврши Првата Лапароскопска Спленектомија ( вадење на слезенката ) во Р.Македонија

2005 – 2007.год. ПЗУ РЕМЕДИКА Скопје,  Шеф на оддел. за Општа хирургија

2005.год. Италија, БОЛНИЦА Умберто Уно – Мештре Венеција – Херниопластики со PHS , 3DP мрежички

2005.год.Швајцарија, ПЗУ Арс Медика – Лугано и ПЗУ Света Ана, Тимска рабнота и прочување на здравствениот систем на Швајцарија

Тутлинген – Германија, запознавање со производството на инструменти во фабриките МARTIN и AESCULAP, како уи работилница за Лапароскопска хирургија во Ескулап Би Браун.

2006.год.БУГАРИЈА, СОФИЈА, болница ПИРОГОВ,  Лонго процедура – степлер, за лечење на пролапс на дебелото црево и хемориди од 4-ти степен

2007 – 2012.год. ПЗУУ Др Ставрески, Раковофител на амбуланта за ОПШТА ХИРУРГИЈА, Скопје

 1. – 01.2017.год. СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА ХИРУРШКИ БОЛЕСТИ И КАРДИОХИРУРГИЈА ФИЛИП ВТОРИ Скопје

02.2017. – 10.2017.год. Гинеколошка болница со ОПШТА ХИРУРГИЈА БАХЧЕЏИ Приштина – Косово

10.2017.год. – 08.2019.год. ПЗУ  ЕУРОИТАЛИА Скопје, Медицински директор

Сега од 08.08.2019.год. ПЗУ НЕУРОМЕДИКА СКОПЈЕ, Хирург на одделението за ОПШТА ХИРУРГИЈА.

 

13  години ЛИЦЕНЦИРАН консултант во Косово во неколку приватни болници, за ОПШТА и АБДОМИНАЛНА ХИРУРГИЈА.

 

Членство

 • Македонски Лекарско друштво
 • Македонска Лекарска комора
 • Лекарска комора на Р. Косово

Публикации :

 1. Автор на 2 труда : Хируршки семинар за Воени повреди , 8-9.02.2001.год.
 • Механизам на повредување кај воените повреди
 • Абдоминални воени повреди
 1. Еден од коафторите на:
 • Интраоператиовни компликации во билијарната хирургија при лапароскопски операции – 5- конгрес на гастроентеролози и хеопатлози 19-21.09.1996.год.
 • Циста на панкреас – приказ на случај – 5-ти конгрес на гастроентеролози и хепатолози 19-21.09.1996.год.
 • Третман на акутен билијарен панкреатит – на истиот конгрес
 • Колоректални анастомози – споредба на мануелни и инструменталнисутури – Прв конгрес на хирурзите на Македонија Охрид, 1995.год.
 • Предоперативна механичјка припрема и антибиотска профилакса – сначаен фактор за успех во колоректална хриругија
 • Тотална дуоденопанкреатектомија со радикална десна нефректомија и ретроперитонеална дисекција кај малигни тумор на панкреас со инфилтрација- The Nev Journal of Urology 2013.

Напишете коментар

Погледни Други доктори

Спец. д-р Драган Стошиќ

специјалист по општа хирургија – субецијалист по дигестивна хирургија контакт маил dr.stosikj@neuromedica.com.mk

Д-р Бошко Ставрески

Специјалист по општа хирургија 070237558 dr.stavrevski@neuromedica.com.mk

д-р Атанас Василев

Специјалист физијатар 078224212 dr.vasilev@neuromedica.com.mk