fbpx

Новости

Анксиозност, загриженост или состојба на исчекување за нешто лошо!

Анксиозноста е психолошко пореметување на 21 век.

Тоа е постојано чувство на притисок, стегање, немокност за олабавување и немаже на животна радост. Грижа за своите здравствени, фамилијарни или финансиски проблеми, проблеми со пријателите, тешкотии на работното место. Анксиозноста е почесто нарушување одколку што си мислиме, состојба со која се справуваат над 40 милиони луѓе ширум светот.
Генерална карактерискика е загриженост, состојба на исчекување за нешто лошо да се случи состојба која по извесен период започнува да го попречува секојдневното живеење и функционирање.

Слушнете го психолог Зоран Костов од Болница Неуромедика за неговиот став.

Сподели

Напишете коментар