Новости

Спец. Д-р Горан Деримачковски – уролог, ќе врши прегледи во клиниките на Неуромедика

Д-р Горан Деримачковски, специјалист уролог во клиниката Хил во соработка со Неуромедика ќе врши прегледи во клиниките на Неуромедика во:

• Скопје, 22.12.2018 (сабота) од 16:30 часот, на ул. „Јордан Мијалков“ бр. 62. Закажување на телефонскиот број 02 313 33 13
• Битола, 23.12.2018 (недела) од 09:00 часот, на ул. „Димитар Илиевски-Мурато“ бр. 26. Закажување на телефонскиот број 047 252 255.
Во делот на Урологија ќе се вршат следните услуги:
• Анамнеза и проценка на тежината на симптомите на долен уринарен тракт по т.н. IPSS (International Prostate Symptoms Score)
• Дигитален ректален преглед (DRE) на простатната жлезда
• Трансабдоминална екографија на простатна жлезда со измерување на обемот и интравезикална проминенција
• Трансректален ефографски преглед на простата со бипланарна сонда и измерување на обемот на транзиторната зона
• Пресметување на PSA Density ( густина на PSA маркерот на простата) – кај пациенти до готов резултат на Tpsa
• Урофлоуметрија – компјутерско испитување на млазот
• Измерување на резидуална урина
• Ехо на бешика (за камен, тумори на бешика, дверикули и резидуална урина)
• Ехо на бубрези (дијагностика на камен, застој, тумори)
• Ехо на скротум и тестиси (дијагностика на тумори на тестиси, хидроцеле, варикоцеле)

Сподели

Напишете коментар