Новости / Неуромедика го одбележува месецот на борба против ракот на дојка - 30% попуст

2018-10-05

Неуромедика го одбележува месецот на борба против ракот на дојка 

Слика

Неуромедика се приклучува кон кампањата за одбележување на месецот за борба против ракот на дојка. Поради таа цел, организиравме кампања со 30% попуст на дијагностички процедури за детекција и рано откривање на ракот на дојка. Попустот од 30% на редовната цена се однесува за:

• Преглед

• Мамографија

• Ехо на дојка

Купонот со 30% попуст можете да го превземете ТУКА


УСЛОВИ:

• Купонот може да се искористи од 05.10.2018 до 31.10.2018 год.;

• Задолжително е претходно да резервирате термин на тел. број (02) 313 33 13;

• Купонот може да се испечати или да го подигнете од инфо пултот во Неуромедика;

• Попустот од 30% на редовната цена се однесува за преглед, мамографија и ехо на дојка.


Локација: Јордан Мијалков бр.62, 1000 Скопје
Што е карцином на дојка?

Најчест тип на карцином кај жените и втора најчеста причина за смрт кај жените. Болест кај која нормалните клетки во дојката почнуваат да се менуваат, растат без контрола и умираат.


Карцином на дојка и рана детекција

• Рана дијагноза значи поголеми шанси за успешен третман 

• Мамографијата е најдобар избор за скрининг на карцином на дојка

• Повеќето организации препорачуваат секоја жена да прави мамографија на 2 години почнувајќи од нејзината 40 година

• Редовните клинички иследувања и самопрегледот на дојката се исто така препорачани


Како се евалуира карцином на дојка?

 Скрининг и/или дијагностичка мамографија 

• ЕХО

• Магнетна резонанца (MRI) 

• Биопсија - неопходна за потврдување на дијагнозата

• Крвна слика 

• Дополнителни тестови за детерминирање на стадиумот


Во НЕУРОМЕДИКА може да се извршат следниве дијагностички процедури:

• Магнетна Резонаца на неуро со DWI и спектроскопија

• Магнетна Резонаца на мускулоскелетална патологија

• Магнетна Резонаца на дојка

• Компјутерска томографија на бели дробови и абдомен

• Компјутерска томографија ангиографија

• Ехо на дојка и абдомен

• Мамографија


Назад