Новости / Преглед кај Др. Деримачковски Горан , специјалист уролог

2018-04-18

Не дозволувајте стравот и неизвесноста да ве победат при донесување на одлука за вашето здравје! При појава на најмал симптом неигнорирајте го и закажете преглед кај уролог !Ние сме тука да ви укажеме дека  при појава на следните симптоми не смеете да ги занемарувате и задолжително е да посетите уролог

-Болка во тестисите

-Крв во урина

-Зголемување на простата

-Проблеми со мокрењето

-Машката неплодност

Во делот на Урологија се вршат следните услуги:

· Анамнеза и проценка на тежината на симптомите на долен уринарен тракт по т.н. IPSS (International Prostate Symptoms Score)

·      Дигитален ректален преглед (DRE) на простатната жлезда

·   Трансабдоминална екографија на простатна жлезда со измерување на обемот и интравезикална проминенција

·      Трансректален ефографски преглед на простата со бипланарна сонда и измерување на обемот на транзиторната зона

· Пресметување на PSA Density ( густина на PSA маркерот на простата) – кај пациенти до готов резултат на Tpsa

· Урофлоуметрија – компјутерско испитување на млазот

· Измерување на резидуална урина

· Ехо на бешика (за камен, тумори на бешика, дверикули и резидуална урина)

· Ехо на бубрези (дијагностика на камен, застој, тумори)

· Ехо на скротум и тестиси (дијагностика на тумори на тестиси, хидроцеле, варикоцеле)

Др. Деримачковски Горан специјалист уролог во клиниката Хил во соработка со Неуромедика  неговото присуство го најавува на 19.05.2018 – Неуромедика Битола и 20.05.2018 Неуромедика – Скопје . 

Јавете се на телефонските броеви 02/313-33-13 – Скопје и 047/252-255 – Битола закажете го вашиот преглед .

 

 

 

Назад