Новости / Примена и апликација на хијалуронски филери

2017-06-16

Знаете ли што се хијалуронските филери?

- Тоа е нешто совршено. Нешто со кое безболно, безопасно, брзо може да се подмладите и да го разубавите своето лице.

КАКО ДЕЛУВААТ ХИЈАЛУРОНСКИТЕ ФИЛЕРИ?

Хијалуронските филери ги пополнуваат брчките, се елиминираат темни сенки и подочници, враќајки го волуменот, едрината и контурите на лицето, служат за зголемување на усни, корекција на асиметрични усни, јаболчници, назолабијални бори итн.  

Филерите се вбризгуваат во саканата регија и тука остануваат околу 6-12 месеци со тоа што со секое следно ставање на филерот неговиот ефект трае се подолго. После 2-3 интервенции филерите остануваат во кожата и по 2-3 години, па потребата од нивно повторување се повеќе се намалува.

 

ЗДРАВО И БЕЗБОЛНО

Се прашувате како е возможно внесување на некое страно тело да е безопасно? Да, возможно е. Хијалуронската киселина природно се наоѓа во нашата кожа. Нашиот организам постојано ја создава, иако со текот на годините се помалку и помалку. Синтетичката хијалуронска киселина денес се произведува да е речиси идентична на нашата природна хијалуронска киселина, па затоа оваа интервенција во голема мера е безбедна.

 

ШТО МОЖЕМЕ ДА ПОСТИГНЕМЕ СО ФИЛЕРИТЕ?

·       ПОПОЛНУВАЊЕ НА УСНИ, АСИМЕТРИЈА НА УСНИ, ПОДИГНУВАЊЕ НА АГЛИ НА УСНИ

·       ПОПОЛНУВАЊЕ НА БРАЗДИТЕ НАД И ПОД УСНИТЕ (пушачки бразди)

·       ПОПОЛНАЊЕ НАЗОЛАБИЈАЛНИ БРАЗДИ (тоа се браздите кои се спуштаат од коренот на носот до усните)

·       ДА СЕ ПОДОБРАТ МАРИОНЕТИ (брчки настанати како мали загради кои се спуштаат од аглите на усните)

·       МОДЕЛИРАЊЕ НА ЈАГОДИЦИ

·       ПОПОЛНУВАЊЕ НА ОБРАЗИ

·       ПОПОЛНУВАЊЕ НА БРАЗДИ НА ЧЕЛО И ПОМЕЃУ ВЕЃИ

·       ПОПОЛНУВАЊЕ НА БОРИ ОКОЛУ ОЧИТЕ-CROW’S FEET

·       ЗАТЕГНУВАЊЕ НА ВИЛИЧНАТА РЕГИЈА

 

КОЈ ХИЈАЛУРОНСКИ ФИЛЕР Е НАЈДОБАР?

Неуромедика ги користи хијалуронските филери Teosyal кои ги произведува Teoxane, реномиран швајцарски бренд познат ширум светот. Teosyal хијалуронските филерите се единствени 100% безбедни филери на пазарот. Покрај подмладувањето тие прават и нешто корисно за нашата кожа. Содржат додатоци кои стимулираат природната колагенеза и се продолжува трајноста на филерот во ткивото.

Во Неуромедика хијалуронските филери ги поставува Спец. Д-р Емил Угриновски – орален хирург и сертифициран доктор за аплицирање на хијалуронски филери. Квалитетот на хијалуронските филери и стручниот сертифициран медицински тим придонесуваат примената и апликацијата да се на највисоко и најбезбедно ниво и комплетно безболно. Закажете термин и консултации на 023133313.


Назад