Новости

2018-08-10

Спец. Д-р Славчо Кусакатски - специјалист радиолог

Од Јуни 2016 е во работен однос во Неуромедика во одделот на радиологија. Освен класична РТГ дијагностика работи и на целата програма од КТ дијагностика како и на МР дијагностика – неурорадиологија.  

Повеќе
2018-08-07

Инфекции на окото

Најчести инфекции на периокуларните структури се блефаритот (инфекција на рабовите од очните капаци), хордеолумот (инфекција на надворешните или внатрешните жлезди на очните капаци, во народниот говор наречена јачмен) и каналикулитот (инфекција на изводните канали на солзните жлезди). Инфекцијата на солзното кесе (дакриоцистит) е секундарна, а се јавува при опструкција на солзните канали или на назолакрималниот канал.

Повеќе
2018-08-03

ЗАВИСНОСТ ОД ИНТЕРНЕТ - БОЛЕСТ НА НОВОТО ВРЕМЕ

Зависниците од интернет поминуваат премногу време во активности кои се одвиваат на интернет, занемерувајќи го реалното дружење со пријателите, работните обврски, учење и тн.

Повеќе
2018-07-30

Зошто е потребно да ги миете забите редовно?

Зошто е потребно да ги миете забите редовно?

Повеќе