Проф. д-р Миодраг Врчаковски

Проф. д-р Миодраг Врчаковски

Специјалист неврорадиолог
075387127
dr.vrcakovski@neuromedica.com.mk

Општи информации
Работно време
Коментари

Проф. Д-р Миодраг Врчаковски е лик кој што долговреме е во нашето здравство и како професор и како лекар од областа на неврорадиологијата. Од 1985-та година се бави со интервентна неврорадиологија и практично тој е основоположник на неврорадиолошките процедури во земјава, како на пример eмболизации на хиперваскуларните тумори на мозокот, имболизација на малформации на крвните садови во мозокот и емболизација на мозочни аневризми, а сето ова претставува дел од почетоците на неврологијата, како што вели и самиот тој.

Професор Врчаковски има објавено свои четири монографии:
1. приказна за дискусхерниите
2. тајните на хипофизата
3. контрастни средства во магнетната резонанца и
4. моќта на протоните

Исто така има направено и три научно едукативни филмови, реализирани преку советот за радиодифузија, а нивната тема е од областа на радиологијата. Своето работно искуство го започнува на институтот за неврохирургија, со тенденции да стане неврохирург, но потоа неговите интереси се насочуваат кон неурорадиологијата. Својот докторат на тема „Радиолошка геометриска реконструкција“ го има одбрането во 1985-тата година. По неговото докторирање, како што вели тој, благодарејќи на својата „среќна ѕвезда“, веднаш станува доцент, па потоа вондреден професор, а за не многу долго време и редовен професор. Тој се’ уште останува посветен на студентите и пациентите.

Од 9.3.2015 Проф. Врчаковски започна активно да работи на најсовремената невродијагностика во регионот во одделот за Радиологија на Неуромедика.

19 Nov

Радиологија

  • 14 - 20
  • Проф. д-р Миодраг Врчаковски
4 слободни места
Закажете термин
20 Nov

Радиологија

  • 14 - 20
  • Проф. д-р Миодраг Врчаковски
5 слободни места
Закажете термин
21 Nov

Радиологија

  • 14 - 20
  • Проф. д-р Миодраг Врчаковски
5 слободни места
Закажете термин
22 Nov

Радиологија

  • 14 - 20
  • Проф. д-р Миодраг Врчаковски
5 слободни места
Закажете термин

Напишете коментар

Погледни Други доктори

д-р Маринела Малинова

Специјалист по оториноларингологија 070360866 dr.malinova@neuromedica.com.mk

Спец. д-р Елизабета Асенова

Специјалист по општа хирургија 070277063 dr.asenova@neuromedica.com.mk

д-р Александра Димова

Специјалист ортопед 070408707 dr.dimova@neuromedica.com.mk