Новости

НЕУРОМЕДИКА со 15.000 евра за РК Вардар ако повторно стане европски првак

Нови успеси со верни поддржувачи Деновите се одбројуваат, возбудата расте а поддршка за РК Вардар за “Фајнал 4” турнирот во Келн од сите страни. Сите очи на 01 и 02 јуни ќе бидат вперени во РК ВАРДАР, македонската гордост. Гордоста да ја донесат во Македонија титулата европски првак, Болницата Неуромедика како најголем поддржувач ќе ја […]

МОЌТА НА ЗБОРОВИТЕ

Затворете ги очите и замислете дека во раката држите половина лимон. Замислете го лимонот што е можно по детално. Неговата богата жолта боја и специфична арома. Го притискате полека како да сакате да го исцедите во шоља топол чај. Но наместо тоа го загризувате со предните заби .Еднаш, двапати, трипати ја одгризувате киселата содржина додека […]

Единствено во НЕУРОМЕДИКА може да ги добиете сите потребни лекарски уверенија за кандидати за возачи по најефтини цени во државата за само еден ден!

Единствено во НЕУРОМЕДИКА може да ги добиете сите потребни лекарски уверенија за кандидати за возачи по најефтини цени во државата за само еден ден! Лекарско уверение за такси возач 700 ден. Лекарско уверение за возач А / Б категорија без крвна група 770 ден. Лекарско уверение за возач А / Б категорија со крвна група 1.420 ден. […]

ДЕНТОФОБИЈА

Кај некои луѓе, помислата за посета на стоматолог предизвикува блага нелагодност и вознемиреност. Но која е разликата од мала вознемиреност и анксиозност до она што го сметаме за фобија и кога интензитетот на анксиозноста и стравот ја преминуваат границата во Дентофобија. Што всушност е Дентофобија? Дентофобијата е претеран страв или анксиозност од посета на стоматолог. […]

Започна со работа Одделот за хирургија во болницата Неуромедика

Неуромедика е првиот приватен медицински бренд во Македонија кој веќе 27 години работи на полето на современа и напредна здравствена заштита. 27 години искуство поминати низ константен раст, развој и стремеж да се достигне врвно здравство и беспрекорни услови за лекување на нашите пациенти. Посебен акцент на работата во болницата Неуромедика е ставен на современата […]

Mедицинскиот тим на Неуромедика постави нов рекорд на успешно обавен санитетски транспорт на пациент од болницата St. Pölten – Австрија до Скопје!

Mедицинскиот тим на Неуромедика постави нов рекорд на санитетски транспорт на пациент од болницата St. Pölten во градот Sankt Pölten- Австрија до Скопје со поминати 1.140 км во рок од 15 часа. Нашата медицинска екипа помина вкупно 2.280 км со релација Скопје – Sankt Pölten – Скопје, од кои Sankt Pölten – Скопје (1.140 км) […]

БПХ (Бенигна хиперплазија на простата)

Простата е жлездано – мускулен орган придодаден на семените патишта која го опфаќа почетниот дел на уретрата и чиј секрет влегува во состав на семената течност. Простатата се наоѓа во подперитонеалниот дел на карличната дупка, поставена под дното на мочниот меур, позади препонската симфиза, а пред ректумот преку кој е пристапна  палпација на истата. Глатките […]

Акутни и хронични воспаленија на крајниците

Според  времетрањето воспаленијата можат да бидат акутни и хронични, а според причинителот специфични и неспецифични. Epipharyngitis  acuta (Adenoiditis  acuta) Станува збор за акутно воспаление на третиот крајник (tonsilae pharyngicae). Ова акутно воспаление најчесто се јавува во продолжение на акутното воспаление на слузницата на носот на коешто се надоврзува бактериска инфекција на лимфното ткиво на тртиот […]

Благодарница до болницата Неуромедика од страна на Лекарската Комора на Македонија за покажаната пожртвуваност и згрижувањето на повредените од сообраќајната несреќа на 13 февруари 2019 година

Благодарница до болницата Неуромедика заедно со целиот медицински персонал од страна на Лекарската Комора на Македонија за покажаната пожртвуваност и згрижувањето на повредените од сообраќајната несреќа на 13 февруари 2019 година.

Eкологија на духот – Moќта на човечкиот деструктивен нагон

Низ ситe векови и во сите цивилизации  од  постоењето  на  светот,  бројни    мислители  и  филозофи го актуелизирале прашањето на моќта на човековиот деструктивен нагон, поточно на човековата  агресија, во секојдневните интерперсонални  односи,  но  и надвор   од  нив,  но,  за  жал  дефинитивен  одговор  до  денес  не постои. Агресијата,  како интерконтакт  и  однос  помеѓу  нас била и […]